7 november 2019

Burgemeester bij huisvrouwengroep

Op uitnodiging van de dames bracht afgelopen donderdagochtend, 7 november 2019, burgemeester Ruud van den Belt met één van zijn stafmedewerkers John van den Hof, een bezoek aan de huisvrouwengroep van Nieuw Vossemeer. In een ontspannen sfeer werd  Van den Belt ontvangen en voelde zich direct op zijn gemak door aan te schuiven tijdens de koffie met een heerlijk stuk gebak. Nadat diverse dames, welke vanaf het begin van deze huisvrouwengroep, 44 jaar inmiddels, op informatieve wijze de burgemeester hadden bijgepraat over hun wekelijkse bijeenkomsten, waarbij diverse werkstukken werden getoond, was het woord aan de burgemeester zelf.

De burgemeester vertelde over zijn gezin, zijn loopbaan en hoe hij als burgemeester terecht was gekomen in Steenbergen. Inmiddels 4 jaar burgemeester liet hij de dames weten dat hij zich bijzonder thuis voelde in deze gemeente. Hij vertelde over hoe hij zich verbonden voelt met de inwoners van zijn gemeente en hij het een bijzonder voorrecht had  vindt, deze als burgemeester, tevens zijnde voorzitter van de raad en van het college, mede te mogen leiden.

Na deze uitleg konden de dames vragen aan de burgemeester stellen. Zo kwamen de vragen over het openbaar vervoer, de plaatselijke politie, de algemeen toenemende criminaliteit. Ook waren de dames nieuwsgierig naar zijn ambtsketen wanneer deze gedragen werd en tot slot een persoonlijke vraag over zijn stropdas, wanneer die werd afgedaan. Ook hier wist de burgemeester een mooi en toepasselijk antwoord op te geven.

Hierna werden nog enkele vragen gesteld aan de Hr. John van den Hof. Men dacht in eerste instantie dat hij de bodyguard van de burgemeester was. Doch na een goede uitleg waren de dames weer helemaal bij.

De burgemeester liet de dames weten dat hij het een heel prettige bijeenkomst had gevonden en nodigde de dames dan ook uit om ook een keer bij hem op het stadhuis een kop koffie ter komen drinken.